This is a Clilstore unit. You can link all words to dictionaries.

Διατροφή - Πιστοποίηση Ελληνομάθειας Επίπεδο Γ΄

Μπορεί να ακούγεται τραγικό αλλά τα 3/4 των Ελλήνων δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ τη γεύση κανονικού κρέατος ή κοτόπουλου. Τρώνε και δοκιμάζουν τροφές που ονομάζονται κρέας ή κοτόπουλο. Στην πραγματικότητα είναι γεύσεις από διάφορα χημικά συντηρητικά ή ενισχυτικά γεύσης. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή ή μάλλον από το σούπερ μάρκετ. Ο καταναλωτής θα αγοράσει αυτό που αναγνωρίζει και όχι αυτό που ξέρει. Ασυναίσθητα έχει αγοράσει πριν πάει στο σούπερ μάρκετ από την τηλεόραση. Τι; Αυτό που του λένε πως πρέπει να αγοράσει.

Πηγαίνοντας προς τα φυσικά προϊόντα ο καταναλωτής θα επιλέξει τις πιο όμορφες ντομάτες, τα πιο πράσινα μαρούλια και το πιο κόκκινο κρέας. Μπορεί να μυρίζουν ελάχιστα ως ντομάτες, μαρούλια ή κρέας αλλά αυτό δεν έχει σημασία. ’λλωστε ο καταναλωτής δεν σίγουρο πια πως ξέρει τη μυρωδιά της ντομάτας ή του φρέσκου μαρουλιού, μάλλον ενός εργαστηρίου. Στο εργαστήριο μπορούμε να φτιάξουμε τα πάντα. Μπορούμε να φτιάξουμε κρέας με γεύση μήλου, μπορούμε να φτιάξουμε φρούτο με υφή κρέατος κλπ. Όλα αυτά είναι γενικές πληροφορίες μέσα στο γεννητικό υλικό. Αυτό το γεννητικό υλικό, αυτή τη στιγμή, έχει αποκωδικοποιηθεί κατά ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό. ’ρα μπορώ να φτιάξω οτιδήποτε ανάλογα με τα δικά μου γούστα και ανάλογα με τις δικές μου ανάγκες. Και αν είναι βιομηχανία ανάλογα με το κέρδος που θέλω να αποκτήσω.

Το κέρδος είναι η μαγική λέξη. Στη σύγχρονη κοινωνία ο άνθρωπος έπαψε να έχει χρόνο. ’ρχισε να καταναλώνει έτοιμες επεξεργασμένες τροφές. Αυτοί που τις προμηθεύουν θέλουν να έχουν το μέγιστο κέρδος απ’ αυτό που κάνουν και το κριτήριο τους δεν είναι η υγεία του καταναλωτή απαραίτητα. Έχει υπολογιστεί πως αν οι χρωστικές ουσίες δεν έμπαιναν στο κρέας για να το κάνουν να φαίνεται κόκκινο και φρέσκο, η κατανάλωση του κρέατος θα έπεφτε κατά 40%. Οι βιομηχανίες φυσικά προτιμούν να πέσει ο δείκτης υγείας αντί των εσόδων τους. Το συντηρητικό Ε211 είναι η χημική ουσία βενζοϊκό νάτριο. Είναι το συντηρητικό όλων σχεδόν των γνωστών αναψυκτικών. Το Ε211 ενοχοποιείται για καρκινογενέσεις αλλά οι βιομηχανίες αναψυκτικών δεν διαταράσσουν την παραγωγή τους η οποία επιφέρει έσοδα πάνω από 107 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Το πανεπιστήμιο του Σέφιλντ δημοσίευσε πρόσφατα έρευνα του καθηγητή Πήτερ Πάϊπερ και της ομάδας του, η οποία είναι ανατριχιαστική. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή το Βενζοϊκό Νάτριο δεν ευθύνεται απλώς για εκζέματα, αλλεργίες και καρκίνους αλλά μεταλλάσει το ίδιο το ανθρώπινο DNA.

Οι γεύσεις είναι πράγματα τα οποία επεμβαίνουν πάνω στο γενετικό υλικό και δίνω παρόλο που έχω μια μάζα κυττάρου η οποία δεν μοιάζει καθόλου πχ με ψάρι παρόλα αυτά μπορώ να δώσω και γεύση και υφή και εικόνα ψαριού. Ουσιαστικά δηλαδή φτιάχνω φιλέτο ψαριού χωρίς να έχω ψάρι. Φτιάχνω φιλέτο κοτόπουλου χωρίς να έχω κοτόπουλο. Φτιάχνω φιλέτο γαλοπούλας χωρίς να έχω γαλοπούλα. Μάζες κρέατος μόνο.

Για παράδειγμα, υπάρχει γαλακτοκομικό το οποίο εμπεριέχει σίδηρο και ας είναι γνωστό επιστημονικά πως η παράλληλη πρόσληψη σιδήρου και γαλακτοκομικού προϊόντος, ασβεστίου δηλαδή, δεν είναι δυνατή. Αυτό λοιπόν δεν είναι διατροφή αλλά μάρκετινγκ, με σκοπό όχι τη διατροφή αλλά το χρήμα. Δηλαδή, η βιομηχανία τροφίμων αφαιρεί φυτικές ίνες από τα δημητριακά, λίπος από το γάλα, συστατικά που είναι απαραίτητα και στη συνέχεια αυτό το φτηνότερο προϊόν και επιβλαβές το πουλάει ακριβότερα πλασάροντας το ως υγιεινό.

Πολλά χρόνια στην Αγγλία οι βιομηχανίες ζωοτροφών άλεθαν κρέατα τα οποία τα μετέτρεπαν σε ζωοτροφές αλλά για φυτοφάγα ζώα, για αγελάδες. Δημιουργήθηκαν δηλαδή, ολόκληρες γενιές ζώων κανίβαλων. Όπως ήταν φυσικό η φύση εκδικήθηκε, έτσι εμφανίστηκαν οι τρελές αγελάδες. Αγελάδες που η κατανάλωση του κρέατος τους δημιουργούσε σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια. Διοξίνες, ορμόνες, συντηρητικά, αντιβιοτικά, πρόσθετα. Δηλητήρια που δηλητηριάζουν αργά. Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες πεθαίνουν 500.000 άνθρωποι από καρκίνο κάθε χρόνο. Κοιτάμε γύρω μας και βγάζουμε το ίδιο συμπέρασμα. Οι άνθρωποι πεθαίνουν όλο και πιο συχνά από καρκίνους και νέες ασθένειες.

Κάποτε ο άνθρωπος σκότωνε το θήραμα του για να τραφεί, σήμερα δυστυχώς σκοτώνεται από αυτό που τρώει. Τόσο οι φυσικές καταστροφές όσο και η διατροφή μοιάζουν να είναι η εκδίκηση της φύσης απέναντι σε έναν άνθρωπο ο οποίος δεν σέβεται τίποτα. Και παρότι συμβαίνει αυτό ο άνθρωπος συνεχίζει στα επιστημονικά εργαστήρια να παρασκευάζει τον εφιάλτη του, μεταλλαγμένα τρόφιμα.

Αυτή τη στιγμή η γενετική μηχανική μπορεί να φτιάξει οποιοδήποτε τρόφιμο, με οποιοδήποτε σχήμα, οποιαδήποτε υφή, με οποιοδήποτε χρώμα, με οποιαδήποτε γεύση. Σύμφωνα με τις τωρινές διατροφικές συνήθειες οδηγούμαστε στο να φτιάξουμε μια καινούρια γενιά μεταλλαγμένων ατόμων, τα οποία θα έχουν συνηθίσει σ’ αυτές τις διατροφικές συνήθειες που έχουμε εμείς τώρα, αν πάλι δεν αλλάξουν μετά και πάλι πάμε σε μια άλλη μεταβατική γενιά, τα οποία ουσιαστικά θα είναι ασφαλή όσον αφορά αυτό τον τρόπο διατροφής. Αν βέβαια, ξαναλέω, οι συνθήκες είναι ίδιες. Αν ας πούμε, πάμε σε ένα πιο φυσικό τρόπο ζωής αργότερα δηλαδή ξαναγυρίσουμε στα παλιά, ενδεχομένως τα καινούρια μεταλλαγμένα άτομα να μην μπορέσουνε να συνηθίσουν στην ιδέα και στη χρήση της φυσιολογικής ζωής.

Short url:   https://multidict.net/cs/296